Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ειδήσεις του κ$%ου !!

Θόλωσα εχθές το βράδυ με τις ειδήσεις στην ΤιΒι. Μα να παίζουν για μισή ώρα διάφορα θέματα για την εθνική $%#@$σταρ; Πάντα με το ύφος - "εμείς την κοροϊδεύουμε, δεν την επικροτούμε" άσχετα νε με αυτόν τον τρόπο τις γίνετε τεράστια διαφήμιση.


Πού πήγε, πώς πήγε, αν θα κάνει δεύτερο και τρίτο DVD, με ποίον θα το κάνει, πώς κλέβει την εφορία ....... όλα για να μάθει αδηφάγος και περίεργος λαός και για να ανεβάσουμε την τηλεθέαση.


Έχω βαρεθεί να ακούω τις δικαιολογίες του τύπου "Αυτά θέλει ο κόσμος, με αυτά θα ανεβάσουμε τηλεθέαση άρα αυτά θα παίξουμε". Ακούς τους δημοσιογράφους, όχι μόνο στο θέμα τις εθνικής #@$@στάρ αλλά και σε όλα τα αμφιλεγόμενα θέματα να πιπιλάνε την ίδια καραμέλα - εμείς δεν φταίμε...απλά δίνουμε αυτό που μας ζητάνε. Οι τσακωμοί στα παράθυρα πουλάνε και όχι οι πολιτισμένες συζητήσεις. Οι γραφικοί πουλάνε και όχι τα λαμπρά μυαλά. Άρα ότι πουλάει θα το σερβίρουμε στο μέγιστο γιατί αυτό θέλει ο κόσμος. Δημοκρατία !!


Ανευθυνότητα στο μέγιστο θα έλεγα. Άραγε στα παιδιά τους εφαρμόζουν την ίδια τακτική; Tα αφήνουν να γυρνάνε ότι ώρα θέλουνε; Να κοιμούνται ότι ώρα θέλουνε; Να παίζουν όποτε θέλουν και να τρώνε ότι σαβούρα λαχταρίσουν; Πάλι καλά που ο ρόλος του γονέα δεν εξαρτάτε από την ψήφο των παιδιών !!


Το ότι κάτι τραβά την προσοχή μας δεν σημαίνει ότι πρέπει σώνει και καλά πρέπει να το βλέπουμε συνεχώς. Άμα δω ένα τσακωμό στον δρόμο, ναι θα σταματήσω να δω τι γίνετε αλλά δεν σημαίνει ότι θέλω να βλέπω τσακωμούς. Αυτή την λογική δεν την ασπάζονται τα ΜΜΕ - αυτά επιμένουν να μας σερβίρουν ότι ξεσηκώνει τους 1,200 που έχουν τα μηχανάκια τις AGB στο σπίτι τους.


Από τα Μέσα θα περίμενα μια μεγαλύτερη ευθύνη για το πώς διαχειρίζονται την δύναμή τους. Δεν υποστηρίζω την λογοκρισία από το Κράτος - είμαι εναντίον κάθε μορφής Κρατικής λογοκρισίας. Αλλά θα περίμενα ένα αυτό-έλεγχο ώστε να μην συναγωνίζεται ο ένας τον άλλον προς τα κάτω. Με αυτόν τον ανταγωνισμό έχουνε γεμίσει απο εκπομπές lifestyle και κουτσομπολιά, έχουνε θεοποιήσει ανθρώπους γραφικούς, ανίκανους, ανήθικους για χάριν τις τηλεθέασης. Σπρώχνουν τους νέους στην κατανάλωση χωρίς όρια, δημιουργούν πλασματικές ανάγκες και έτσι τους κάνουν επιρρεπείς στην ανηθικότητα και στην λαμογιά. Όλα αυτά δεν γίνονται ως αποτέλεσμα μιας συνωμοσίας - γίνετε λόγο τις ανευθυνότητας τους αλλά και τις γενικότερης έλλειψης ηθικής που μαστίζει αυτόν τον τόπο.


Ελπίζω ότι σε κάποια στιγμή θα δουμε ότι αυτό μας οδηγάει στην καταστροφή και θα γίνει κάτι να διορθωθεί.






*Δεν χρησιμοποιώ το όνομα τις @#$οστάρ γιαί δεν θέλω και εγώ να "εκμεταλλευτώ" την εμπορικότητα του όνοματός τις ώστε ο κάθε πικραμένος που ψάχνει στον Γούγλη για να βρεί το DVD#2 να μπεί στο μπλόγκ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου