Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ταπί ?


Μας τα είπε ο μπάρμπα Ρέν  ....

Αισθάνθηκα τόσο ντροπή ακούγοντας τον τεχνοκράτη να μας συμβουλεύει με τον ίδιο τρόπο που συμβουλεύει ο πλούσιος μπάρμπας τον άσωτο ανιψιό για το πώς θα φτιάξει τα οικονομικά του. Αυτή την γλώσσα την έχω ακούσει πολλές φορές στα επαγγελματικά μου όταν ένας ειδικός διατάσσει με μαλακό τρόπο τον μπατιρισμένο επιχειρηματία για το τι πρέπει να κάνει ....

Φαλιρίσαμε και ήρθε η επιτήρηση ..... Είμαστε ένα κλίκ πρίν την κατάσχεση ....

H λύσεις που μας επιβάλλονται έχουν σκοπό να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των δανειστών μας και μετά τα δικά μας. Οι πολιτικοί μας νίπτουν τας χείρας τους .... ήρθε η ώρα του λογαριασμού και θα πληρώσει άλλος και όχι αυτοί που με τις πολιτικές τους αποφάσεις εδώ και 30 χρόνια μας έχουν φτάσει στον πάτο του βαρελιού.

Θέλαμε ΟΣΕ, Ναυπηγία, Ολυμπιακές, ΔΕΗ κλπ με υπεράριθμους και προνομιούχους να παίρνουν σύνταξη απο τα 50 ? Κάποτε που ήμασταν μικροί ακούγαμε ότι οι ΔΕΚΟ στοιχίζουν χχ δις τον χρόνο και δεν φανταζόμασταν ότι αυτά τα δίς (με τόκο) θα τα πληρώναμε εμείς στο μέλλον. Μας παρέσυραν τα όμορφα λόγια, ο λαικσμός και δίναμε λευκή επιταγή στους πολιτικάντηδές μας να διορίζουν αβέρτα ώστε να έχουν ευχαριστημένη την πελατεία τους. Ε λοιπόν η επιταγή τώρα πήγε ταμείο και πρέπει να την πληρώσουμε.

Θέλαμε συνδικαλισμό για να σπάσει το κράτος τις δεξιάς και των βασιλικοχουντικών ? Ας το πληρώσουμε τώρα που δεν έχουμε καμία σοβαρή παραγωγή γιατί με τις απεργίες και τις λαϊκές διεκδικήσεις έφυγαν απο την χώρα μας οι Nissan, Goodyear και άλλοι και δεν ήρθε κανείς να επενδύσει στα σοβαρά γιατί ξέρει ότι στην Ελλάδα θα φάει τα μούτρα του. Έχω 10άδες προσωπικά παραδείγματα για μεγάλες επενδύσεις που δέν Δεν πειράζει, έχουμε συνδικαλισμό όμως και δεν ήμαστε δεξιοί. Τα μεταξωτά βρακιά όμως θέλουν και επιδέξιους κώλους και εμείς δεν τους έχουμε.

Στην υστερία μας να βάλουμε τον λαό στην εξουσία καταστρέψαμε όλες τις (έτσι και αλλιώς κακές) δομές του κράτους. Αστυνομία / τροχαία για γέλια, δάσκαλοι για κλάματα, δικαιοσύνη α λα κάρτ.

Στην προσπάθεια να καταστρέψουμε το κράτος τις δεξιάς και του βασιλιά χάσαμε την ηθική. Η μίζα που έπαιζε σε ψηλά επίπεδα τώρα πια έγινε προνόμιο και δικαίωμα όλων. Η αξιοκρατία αντικαταστάθηκε από την 'γνωριμία' και την 'μεσιτεία'. Ο σίγουρος τρόπος να ανέλθεις οικονομικά είναι να γραφτείς στην φοιτητική κομματική οργάνωση, να κολλήσεις αφίσες, και όταν κόψεις το μούσι και βγάλεις το ζιβάγκο να πάρεις ένα συμβόλαιο απο τον κολλητό που τώρα έγινε πολιτικός και να φτιαχτείς για πάντα. Απο τα πιο μεγάλα συμβόλαια μέχρι μικροδουλίτσες ... το δημόσιο πάντα έχει να δώσει στα 'παιδιά' του. Όλοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες τις Ελλάδας έχουν τον πιο μεγάλο πελάτη το Κράτος και δεν μπορούν, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, να ανταγωνιστούν στον έξω κόσμο γιατί μάθανε στα εύκολα και στα έτοιμα.

Οι σκάρτοι που μπήκανε στο δημόσιο την δεκαετία του '80, οι μουσάτοι και οι ζιβαγκάτοι, αυτοί που μπήκαν με πολιτικό κριτήριο, γίνανε τώρα 50άρηδες διευθυντές !!! Τρομάζω με την σκέψη για το ποιοι μας διοικούν !!

Ο Μεγάλος Ηγέτης έδειξε τον δρόμο. Έλα είπε στην @#!@να γυναίκα του, έλα να ζήσουμε στην χλίδα τις ρόζ βίλας. Την βίλα που την έφτιαξα με δανεικά από τους φίλους μας !!! Έλα και ο μαλάκας ο λαός δεν θα πεί τίποτα.....

Ο Μεγάλος Μπούλης απο την άλλη, έχοντας τον Ηγέτη σαν παράδειγμα (το έχει δηλώσει κάποτε ότι είναι θαυμαστής του), μας αποτελείωσε με την ασχετοσύνη του, την βλακεία του, την τεμπελιά του.

Η πολιτική μάζεψε ότι σκάρτο υπάρχει στην κοινωνία. Σιγά μην επιβιώσει ένας λογικός σε αυτόν το βούρκο. Και ακούμε τώρα τον κάθε παπάρα στην ΤΒ (ΝΔ η ΠΑΣΟΚΟ) να μας λέει για το μέλλον αγνοώντας ότι αυτοί οι ίδιοι, οι άχρηστοι, μας φέρανε εδώ που μας φέρανε.

Αναξιοκρατία, αναξιοπιστία, ανακόλουθες πράξεις ... ένα δημόσιο να διογκώνετε αν όχι με τις ευλογίες μας, σίγουρα με την ανοχή μας.

Πάμε για εσωτερική υποτίμηση - μείωση μισθών, αύξηση ΦΠΑ και φόρων και όποιος αντέξει. Ίσως είναι η μόνη λύση. Ναι θα πέσει η κατανάλωση αλλά και αυτό καλό είναι αφού καταναλώνουμε σχεδόν μόνο εισαγόμενα. Ναι οι μαγαζάτορες θα χάσουν πελατεία αλλά ας ρίξουν τις τιμές τους για να επιβιώσουν. Οι τιμές στην Αλαμπάμα δεν είναι η ίδιες με την Βοστώνη, εδώ πώς σκατά κάνει ένα μιλφέιγ 25 ευρώ, ένα κούρεμα 20 και στην ταβέρνα να θές 100 ευρώ για 4 άτομα ? Δεν γίνετε να αγοράζω στην Αθήνα πιο ακριβά τα πράματα από την Βιέννη επειδή ο μαγαζάτορας εδώ θέλει να ζει πλουσιοπάροχα ή/και το κράτος του δημιουργεί ένα κάρο εμπόδια και έξοδα....

Μάλλον η οικονομία και το σημερινό μοντέλο τις θα πρέπει να γκρεμιστεί και να φτιαχτεί από την αρχή ώστε να παιδιά μας τουλάχιστον να ζήσουν σε μια σωστή χώρα.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ μόνο αν μας βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη ΙΣΩΣ να ξυπνήσουμε και να έχουμε απαιτήσεις από τους πολιτικούς μας. Ο ομιλία του ΓΑΠ χτες μου άρεσε. Μακάρι να του δώσει δύναμη ο θεός να την κάνει και πράξη και ας ζημιώσω

Η Αφροδίτη του Φόκους καλά κάνει και δείχνει το κωλοδάκτυλό τις. Σε εμάς το δείχνει.Την ντροπιάσαμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου